Mina favoriter

Mina favoriter

  • 10 Recept
Mina favoriter
Couscous med pesto, feta och spenat

Couscous med pesto, feta och spenat

Till dagens grillade, ( favoriten marinerade quornfiléer), gjorde jag en couscous-sallad med pesto, fetaost och spenat mm
Grekisk sallad

Grekisk sallad

Skala och skiva löken. Kärna ur paprikorna. Skär paprika, tomater, gurka och sallad i bitar. Blanda alla grönsaker i en vid skål
Inlagd gurka

Inlagd gurka

Skölj och skiva gurkan med osthyvel eller liknande och lägg skivorna i en djup tallrik. Blanda ättika, socker, vatten, vitpeppar och salt till en lag och häll över gurkskivorna

Fräsch sallad med gurka och zucchini

Denna sallad med gurka och zucchini är bara så god och fräsch. Både gurka och zucchini är kalorisnåla och du kan äta av de hur mycket du vill utan att det påverkar din vikt
Marockansk sallad

Marockansk sallad

Efter en helt underbar semester i Marocka med tur till Marrakech och ut till Saharaöknen är jag inspirerad av det marockanska köket
Persisk Sallad shirazi

Persisk Sallad shirazi

Blanda alla grönsaker i en skål. Rör samman citronsaft samt olivolja. Blanda det med grönsakerna och strö över mynta, salt och peppar
Varm sallad med brysselkål och bacon

Varm sallad med brysselkål och bacon

 . Jag älskar brysselkål, de ska helst vara färsk brysselkål som smörslungas med lite salt och peppar. Ikväll gjorde jag en väldigt mumsig sallad med bacon och brysselkål, kan jag rekommendera
VIKTVÄKTARSALLAD!

VIKTVÄKTARSALLAD!

God kväll. Vilken varm och skön dag vi haft idag. I och för sig ingen sol men nästan 20 grader och knappt någon vind
Linssallad med rädisor och morötter

Linssallad med rädisor och morötter

Jag som inte är något större fan av isbergssallat och annan besk sallat tycker alla påsar med färska babyblad och salladsblandningar av allehanda slag är utmärkta som bas i mina kalla (och ibland ljumna) sallader
Marockansk rissallad

Marockansk rissallad

Jag vet faktiskt inte om man verkligen brukar tillaga sådan rissallad i Marocko, men hårdkokta ägg som garnering förekommer mycket ofta, och risröra med tonfisk och ägg är mycket populärt i norra Afrika