Gör så här. Börja med pajskalet. Dela smöret i bitar och lägg det tillsammans med mjölet i en skål. Arbeta degen tills den blir smulig, tillsätt kvarg, fond och salt
Gör så här. Pochera ägg. Koka upp vatten med ättika och låt sedan sjuda. Knäck ett ägg i taget i en kopp. Skapa en virvel i vattnet med en sked och låt ägget glida ner i vattnet och låt det sjuda ca 4-5 min
Gör så här. Blanchera senapsfröna (ge dem ett snabbt uppkok) 6 gånger och låt de rinna av. Häll vatten, socker, salt, fond och vinäger i en kastrull och låt det koka upp
Gör så här. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. låt de rinna av och vispa sönder dem. Vispa i fond, vit pesto/kronärtskockspuré, örtolja (recept hittar du här), smör och varm mjölk till önskad konsistens
Gör så här. Vispa samman olja, vinäger och 1 msk fond. Lägg pumpan i en ugnsfast form. Ringla på oljeblandningen och smaksätt med vitlök, salt och peppar
Servera bollarna tillsammans med yoghurtdip som snax, tillbehör eller vegetarisk varmrätt. Gör så här. Koka potatisen 15 minuter i saltat vatten och låt dem sedan kallna (de skall vara halvkokta)
Gör så här. Kärna ur och tärna päronen. Hacka lök, vitlök, plommon, chili och den syltade ingefäran. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka på svag värme i ca 2 timmar, tills du får en ”syltig” konsistens
Gör så här. Tvätta äpplena (skala inte) och skär bort kärnhuset. Strimla till tändsticksstora strimlor. Blanda äpple med övriga ingredienser och smaka av med salt, peppar och fond