Tottes

Tottes

  • 15 Recept
Kokt fläsklägg med rotmos

Kokt fläsklägg med rotmos

Koka upp vatten i en gryta. Skala och klyfta löken. Lägg ner läggen, lök, kryddpeppar, lagerblad och timjan i grytan, och koka upp
Blåmusslor - enkelt och festligt

Blåmusslor - enkelt och festligt

Blåmusslor hör till det jag upplever som lite finare mat. Vi lagar det alldeles för sällan. Såpass sällan att jag kom ihåg det var betydligt krångligare att laga än vad det är
Enkla Kräftsnittar

Enkla Kräftsnittar

Våren är verkligen på intågande nu. Det märks på att det börjar komma ut lite vårligare kläder i butikern, lite mer värmande vindar men framför allt på att det kommit en hel del tranor hit nu och i deras släptåg även en hel del turister
Honungsglaserade revben

Honungsglaserade revben

Skär revbenen i bitar och krydda med salt och peppar. Baka i ugn i 20 minuter. Häll av vätskan som bildas
Honungsglaserade revben

Honungsglaserade revben

27 Jun. 09. 34. Honungsglaserade revben. 0kommentarer. Godmorgon från fagra Skåne. Ja, vi är ju som ni vet nere i Kävlinge hemma hos min svåger och hans familj och hälsar på i några dagar, och jag och Jenny har precis avnjutit frukost tillsammans med fyra små trollungar till kusiner
Godaste marinaden till kött

Godaste marinaden till kött

Grilltider. Då är det bra att ha en god marinad på lager. Denna marinad är supergod och med det som blir över gör man en bbq-sås
Surströmming för nybörjare

Surströmming för nybörjare

Bred smöret på brödet eller blanda det med den varma tärnade färskpotatisen. På potatisen läggs den hackade rödlöken, följt av gräddfil, tomater och surströmmingsfiléer
Dagens recept: Spansk räkrätt

Dagens recept: Spansk räkrätt

DAGENS RECEPT 14-10-07SPANSK RÄKRÄTTDen här spanska räkrätten är "eldig" i smaken eftersom den innehåller både vitlök och rödpeppar
Tre enkla förrätter

Tre enkla förrätter

Tre enkla förrätter. Krustader med västerbottensost. 1 pkt krustadervästerbottenost1 dl creme fraich1 äggsaltpepparrom, creme fraiche, rödlök och dill
Gubbröra till förrätt

Gubbröra till förrätt

Svenskt klassiskt tilltugg i form av gubbröra med potatis på grovt bröd. Det kan knappast gå fel med sill, dill och ägg
Sparrissoppa med pecorino

Sparrissoppa med pecorino

Servings. 6. Cook Time. 80 Min. Grillade fisk och skaldjursspett med pata negra, romsås. 4. 60 Min. Asiatiska salladsrullar med misosås, sjögräsnudlar och chiliolja
Ankbröst med apelsinsås

Ankbröst med apelsinsås

anka. Anka à l’orange. 4 pers. 2 ankbröst, färska eller frysta ca 700 g. salt och peppar. Sätt på ugnen, 175 grader