Filet

Filet

  • 22 Recept

Oxfilé Provençale Special

Aromblandning. Rör smör, vitlök (krossad) och persilja till aromblandningen. Forma den i folie till en rulle
Oxfilé provencale

Oxfilé provencale

God fortsättning till er alla. Nu är det åter vardag och lite mer rutin på dagarna även om det snart är helg igen…
Oxfilé provencale

Oxfilé provencale

Sätt ugnen på 200°. Dela köttet i två bitar och krydda med salt och peppar. Bryn köttet runt om i smör i en stor stekpanna
Coeur de Filet Provençale

Coeur de Filet Provençale

Gör så här. Skala och skär potatisen i mycket tunna skivor. Skölj av den i kallt vatten och torka av den på en handduk
Oxfilé Provençale

Oxfilé Provençale

Vitlökssmör”Mortla" eller pressa vitlöksklyftorna. Blanda alla ingredienser. Smaka av och tillsätt mer vitlök om så önskas
Coeur de filet provençale

Coeur de filet provençale

1. Skala och skär potatisen i tunna skivor, för hand eller i matberedare. Smörj en ugnssäker form med smör
Coeur de filet provencale

Coeur de filet provencale

Skär potatis i skivor. Bryn i smör och olja och massa vitlök i några minuter. Lägg över i en ugnsform och ha på mer vitlök, detta ska stå i cirka 15 minuter i ugn på 225 grader