6 port. 500 g gula ärter. 15-18 dl vatten + vatten till blötläggning. 1 gul lök. 2 tsk timjan (alt. mejram). 400 gr rimmat bogfläsk eller rimmat magert sidfläsk i tärningar
Därför blir dagens utmaning att laga en egen ärtsoppa från grunden, som en liten försmak till den kommande sopplunchen och dessutom bjuda mina tonåringar på
Sen kan jag erkänna att jag, när jag har tid, hellre står vid spisen och lagar mina grytor. Klassisk husmanskost är gott, enkelt (jo, jag lovar), bra för själen men tyvärr ofta ganska tidsödande
Lägg ärtorna i blöt 12-24 h. Häll av vattnet och koka upp dem i nytt. Skumma om det behövs. Tillsätt buljong och hackad lök, låt småkoka under lock i ca 75 min
Baklava är en mycket söt nötkaka som finns i medelhavsländerna. Jag älskar denna kaka och när jag är på semester där denna kaka finns så går jag till bageriet och köper sånt här och njuter av