Att koka egen saft är väldigt enkelt och kräver inte speciellt mycket jobb. Dessutom blir det både nyttigare, godare och mer hälsosamt att koka sin egen saft jämfört med att köpa saft som ofta innehåller någon typ av tillsats
Här är ett recept på enkel saft (den är super god). Maskros saft. Förvara den koncentrerade maskrossaften i mindre burkar i frysen och plocka fram efter behov
Syrén saft var det ja. men så här såg det ut när det var saft iafl. Dela frukten och pressa ur saften. Blanda ner citronskal, citronsaft och citronsyra i syrén hinken
Nu tänkte jag istället visa den fina rabarbersaften som jag gjorde på rabarber från egen trädgård. När jag hade tröttnat på rabarberpajen länsade jag helt enkelt rabatten och gjorde saft
att göra saft av blommorna. Syrénsaft. Jag tycker syran ger en lite för besk smak och tillsätter hellre lite mer pressad citron för att göra saften syrligare
Natriumbensoaten behövs inte om man fryser saften. Lägg jordgubbarna i en stor skål och mosa dem lite. Skölj och lägg fläderblommorna över jordgubbarna