Nötkött kokt i öl i lergryta. Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten i 10 min. Ställ lergrytan i kall ugn, sätt värmen på 250°. öl, kampotpeppar, lergryta, märgpipa, nötbog 0,5 rotselleri 2 morötter 6 – 8 steklökar
Sedan kör jag den i lergryta. Kyckling ur lergryta med gräddsås på äpple. Steken får gå i lergrytan i 120 grader till den har uppnått en temperatur på 70 grader i kärnan. Den får sedan ligga kvar i lergrytan i ca 20 minuter innan jag tar upp den och låter den vila i ytterligare en kvart utanför
Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan. Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den). Ställ in lergrytan med steken i en kall ung, vrid upp till 175 C och låt stå i ca 2 timmar
Lägg över kött, lök och morötter i den avtorkade lergrytan. tre timmar i lergryta på 175 grader. Lägg lergrytan i kallt vatten i minst 10 minuter. Sätt på locket och ställ in lergrytan i kall ugn, sätt värmen på 175 grader och låt grytan stå i ca 3 timmar
Jag använder ofta en lergryta som jag ställer in i ugnen, det får samma effekt. Ingredienser1 hel färsk eller tinad kycklingsmörvitpeppar(pepparblandning, t ex 4 pepparsorter)flingsalt, eller vanligt salt1 gul lök1 stor morotvattenGör såhärLägg kycklingen i lergrytan. Såsenskyn från lergrytancrème fraichekinesisk soyaett par teskedar svart vinbärsgeléca 1 tsk dijonsenapca 1-2 msk majsenaredningca 1 halv höns- eller kycklingbuljongtärning, eller annan valfri buljong eller fond