Lergryta

Lergryta

  • 14 Recept
Veziras kött och grönsaksgryta

Veziras kött och grönsaksgryta

Lägg lergrytan i kallt vatten i 15 minuter. Hacka gul och vitlök. Lägg kött, olja, kryddor och löken i grytan
Fläskkarré i lergryta

Fläskkarré i lergryta

Torka av lergrytan lätt. Ställ lergrytan i kall ugn. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 15 minuter. Så här gör du
Köttfärslimpa i lergryta

Köttfärslimpa i lergryta

Forma smeten till en limpa och lägg i en lergryta (går jättebra att göra även om du ej har en lergryta - lägg då i en ugnsfast form)
Ölkött i lergryta

Ölkött i lergryta

Nötkött kokt i öl i lergryta. Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten i 10 min. Ställ lergrytan i kall ugn, sätt värmen på 250°. öl, kampotpeppar, lergryta, märgpipa, nötbog 0,5 rotselleri 2 morötter 6 – 8 steklökar
Herrgårdsstek i lergryta

Herrgårdsstek i lergryta

så Herrgårdstek i Lergrytan vart dagens söndagsmiddag. Lägg grönsakerna i botten på lergrytan och placera steken ovanpå
Skinkstek med gräddsås och svartvinbärsgelé

Skinkstek med gräddsås och svartvinbärsgelé

Sedan kör jag den i lergryta. Kyckling ur lergryta med gräddsås på äpple. Steken får gå i lergrytan i 120 grader till den har uppnått en temperatur på 70 grader i kärnan. Den får sedan ligga kvar i lergrytan i ca 20 minuter innan jag tar upp den och låter den vila i ytterligare en kvart utanför
Mumsig stek i lergryta.

Mumsig stek i lergryta.

Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan. Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den). Ställ in lergrytan med steken i en kall ung, vrid upp till 175 C och låt stå i ca 2 timmar
Kyckling i lergryta

Kyckling i lergryta

Lägg kycklingen med bröstet upp i lergrytan. Blötlägg lergrytan i kallt vatten mist i 15 min hela grytan ska vara täckt av vatten
Lchf Kyckling i lergryta med med Coldslaw

Lchf Kyckling i lergryta med med Coldslaw

Lchf Kyckling i lergryta med Coldslaw. Måndags middagen blev kyckling i lergryta. Lägg lergrytan i blöt på kvällen, innan du går och lägger dig
Köttgryta i lergrytan

Köttgryta i lergrytan

Att laga den i lergrytan blir så gott och mört tycker jag, men vill man går det lika bra i en gryta på spisen också

Revbensspjäll i lergryta

Pensla köttet med soja, krydda och lägg i lergrytan. Lägg lergrytan i blöt minst 30 minuter före användning
Boeuf bourguignon – underbara franska smaker i lergryta

Boeuf bourguignon – underbara franska smaker i lergryta

Lägg över kött, lök och morötter i den avtorkade lergrytan. tre timmar i lergryta på 175 grader. Lägg lergrytan i kallt vatten i minst 10 minuter. Sätt på locket och ställ in lergrytan i kall ugn, sätt värmen på 175 grader och låt grytan stå i ca 3 timmar
Kyckling (i lergryta) & brun gräddsås

Kyckling (i lergryta) & brun gräddsås

 Jag använder ofta en lergryta som jag ställer in i ugnen, det får samma effekt. Ingredienser1 hel färsk eller tinad kycklingsmörvitpeppar(pepparblandning, t ex 4 pepparsorter)flingsalt, eller vanligt salt1 gul lök1 stor morotvattenGör såhärLägg kycklingen i lergrytan. Såsenskyn från lergrytancrème fraichekinesisk soyaett par teskedar svart vinbärsgeléca 1 tsk dijonsenapca 1-2 msk majsenaredningca 1 halv höns- eller kycklingbuljongtärning, eller annan valfri buljong eller fond
Skinkstek i lergryta

Skinkstek i lergryta

Den blir härligt saftig och god tack vare tillagningen i lergrytan. Putsa köttet från hinnor och lägg ner biten i lergrytan