Hejsan hoppsan. Tänkte tipsa er lite snabbt om detta recept med kassler som är så vansinnigt gott. Jag är på språng till jobbet så denna form har jag precis tagit ur ugnen och den får övriga familjen njuta av senare ikväll
Ta bort skinnet på korven och skär den i 1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna omlott i en ugnsfast form. Ansa och skiva champinjonerna och fräs dem i en kastrull med smör, tills vattnet kokat bort
Varva bechamelsås, potatis och köttfärssås i en gratängform. Strö riven ost på toppen av gratängen och grädda i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter, eller tills potatisen är mjuk
I dag blev min gratäng så här. 8-9 potatisar som du skivar som till potatisgratäng. Lite variation till lasagne eller köttfärssås och en perfekt rätt att förbereda då de antingen passar bra att ha färdig i kylen och ta fram en dag efter jobbet eller att du förberett den stekta köttfärsen och har i kylen och en bunke med rå skalad potatis i vatten
I förrgår blev det hemmagjord snabbmat iform av kebabrulle. Min bror tipsade om Laziz, ett libanesiskt bröd som han brukar köpa när han ska göra "en rulle"
J gjorde en liknade gratäng på lite olika rester när vi var i Danmark och det blev riktigt gott. Eller egentligen skulle man nog kunna kalla det potatislasange, eftersom det i stort sett är som en lasange fast pastan är utbytt mot potatis