Lägg köttfärsen i en bunke och häll på hälften av ströbrödssörjan och blanda ordentligt. Lägg sedan ut köttfärsen på ett bakplåtspapper och tryck ut det jämt över hela bakplåtspappret
Egentligen borde all köttfärssås vara slökokt/långkokt. Att försöka göra en god köttfärssås snabbt är bara dumt, för smakerna hinner verkligen inte gosa ihop sig som sig bör
Under tiden blanda nötfärsen med ägg, pressad vitlök, salt och svartpeppar. När ströbrödet har svällt blanda då i det i nötfärsen och rör runt ordentligt
Recept på ett kilo färs (ca. 1 kilo blandfärs1,5 gul lök2 ägg1 dl ströbröd1,5 dl mjölk/matlagningsgrädde (farmor använde nog kaffegrädde)1 tsk saltvitpepparsmör att steka iSätt ugnen på 200 grader. 1 kilo blandfärs
Sist vänder man i köttfärsen. 450 g köttfärs. 450 g köttfärs. Jag älskar köttbullar, men jag är högst kräsen i hur de ska tillagas och hur de ska smaka
Lite variation till lasagne eller köttfärssås och en perfekt rätt att förbereda då de antingen passar bra att ha färdig i kylen och ta fram en dag efter jobbet eller att du förberett den stekta köttfärsen och har i kylen och en bunke med rå skalad potatis i vatten