1 ägg. Ca 12–14 dl vetemjöl. Kavla ut degen så en blir ca 1–1 ½ cm tjock tryck ut tekakorna med ett runt mått, jag brukar använda en liten skål eller stort glas. Gädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min på 225-250 grader. 1 ägg. 14 dl vetemjöl. 10 min p
Till ca 10 stora tekakor behövs. 5 dl mjölk 2 1/2 dl fullkorns havregryn 50g smör 2 msk honung 50g jäst 1/2 dl kruskakli Vetemjöl special Gör så här. Blanda ihop mjölk och havregryn och låt det stå i rumstemperatur ca 1-2 timmar. Knåda degen ca 15 minuter i maskin. Låt jäsa övertäckt ca 1 timma. Låt jäsa övertäckta på en plåt med bakplåtspapper ca 45 min-1 timma. Grädda ca 10 minuter i 225 grader. Ha en toppendag, kram ca 10 stora tekakor. 2 1/2 dl fullkorns havregryn. 1/2 dl kruskakli. 1 t. ca 10 minuter