Ingredienser Portioner. 4 3 dl vetemjöl 100 g margarin eller smör 3 msk kallt vatten 100 g rökt eller kokt skinka 3 dl riven ost med smak, max 17% 3 ägg 3 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1/2 tsk paprikapulver Till servering tomatsallad Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Pajdegen. Pajen är klar när fyllningen har “stannat” och pajen har fått fin färg. Servera pajen ljummen. Tryck ut degen i en pajform som är 24 centimeter i diameter. Nagga degbotten med en gaffel och förgrädda pajskalet i 200 grader i 10–15 minuter. Häll fyllningen I pajskalet och grädda 25–30 minuter i nedre delen av ugnen
Kassler & Ädelostpaj 4 pers (finns i bloggen sen tidigare) en bit kassler ca 300 gram1 bit kvibille ädelost5 cm purjolök svartpeppar 4 ägg1 dl grädde1½ dl creme fraiche Tärna och lägg kasslern i en ugnsform. Grädda i ca 25 min på 200grader eller tills pajen stannat
När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en paj på resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
Har du tröttnat på dem vanilgaste köttfärsrätterna så är denna paj ett trevligt alternativ. Shepherd's pie är en Engelsk klassiker som görs med kött/köttfärs och potatismos täcke
Under en tid nu har jag sett många som delat ett inlägg om Bacon/Taco paj, som man tillagar i ugnen. Så nu efter träningen blev det äntligen dags att göra ordning Bacon/Taco pajen