Nyår 1

Nyår 1

  • 2 Recept
Mina favoriter
Dubbelmarinerad fläskfilé

Dubbelmarinerad fläskfilé

------------5 kilo fläskfilé (står 3 kilo i receptet men räkna med att det går bort i putsning och att alla inte bara tar under 100 g)6 msk smörMarinad 1. 2 liter vatten150 g salt, 11/4 dl fint eller 11/2 dl grovt10 kvistar rosmarin eller 3 msk torkad6 st skivade vitlöksklyftor2 tsk grovmald vitpepparMarinad 2. strimlat skal av 3 citroner4 dl olivolja4 msk finhackad färsk rosmarin eller 2 msk torkad1 st stor pressad vitlöksklyfta1 tsk grovmald vitpepparSå här gör du. --------------1. Sätt ugnen på 125°. Gör under tiden marinad 1. Lägg ner filéerna i marinaden och låt stå kallt ca 12 tim. Förväll skalstrimlorna 1/2 min och häll av vattnet. 100 g. 11/4 dl fint. 11/2 dl grov. 10 kvistar rosmarin
Nyår 2012 – förrätt I

Nyår 2012 – förrätt I

nyårsafton lagade jag en fyrarättersmiddag som faktiskt blev riktigt riktigt bra. Jag tycker så mycket om tilltugg och förrätter att jag skulle kunna leva enkom på dem, och det var väl delvis anledningen till att vi hade två förrätter på nyår