Kikärtspuré
3 dl Kikärter
1 st blad Japansk Kumbualg
Blötlägges 12 tim i 8 dl vatten
Koka det i sedan i tryckkokare
30 min eller i vanlig kastrull 40 min
Gör en lök nituké på
1 st gul lök
2 st klyftor vitlök (grovhackad)
Smält detta i olivolja (låg värme)
Tillsätt ”Tahin”(rostade sesamfrön mixade
ihop med olivolja o salt).
Krydda med salvia, apelsinskal från 2 st
apelsiner ta sedan saften o häll i stekpannan
1 msk ättika och 1 msk Garam Sala krydda
1 tsk salt o en msk fransk senap låt sjuda
under lock på hög värme.
Stek en dl torkade kantareller i vitlökssmör o
en tsk vitpeppar låt det sjuda på hög värme
i en dl vatten + en tärning grönsaks buljong
o en tärning hönsbuljong.
Slå nu ihop allt med kikärtorna o låt det koka
ytterligare 15 min.
Låt svalna o passera i mixer till en puré.
”Skitgått” på macka o annat tillbehör ”fri hopp o lek”!