Här har vi den koreanska nationalrätten Bibimbap med kyckling, sushiris samt en rad tillbehör. Det finns många varianter på Bibimbap och man kan säga att det är den koreanska motsvarigheten till vår svenska pyttipanna, eller för den delen Spaniens Paella – en resträtt, helt enkelt
Det fina vädret håller i sig och det känns så där att stå inne i köket och laga mat. Men dagens middagstips skulle egentligen inte handla om matlagning utomhus,
Fyra portioner risotto2 msk smör1 hackad gul lök4 dl risottoris1 dl vitt vin (matlagningsvin från vanliga matbutiken går bra)1-1,5 liter grönsaksbuljong (det kan variera från gång till gång hur mycket som behövs beroende på rissort osv)1,5 dl parmesanSvartpepparAtt blanda och toppa risotton med när den är klar500 g champinjoner, skivade, frästa och kryddade med lite salt och svartpeppar1 liten purjolök, strimlad och fräst2 paket bacon, fräst och skuren i mindre bitarGör så här