Äppelmarmelad med vanilj – recept 1/2 kg äpplen. 11/2 kg gröna tomater. 1700 g socker mittkok.expressen.se
Jordgubbssylt Tillsätt syltsockret. Skumma ytan och häll upp sylten i varma rena burkar. Förslut burkarna och låt syltburkarna svalna upp och ner Hemmets Journal
Apelsin- och citronsaft Borsta apelsiner och citroner ordentligt i varmt vatten. Skala dem med en potatisskalare. Lägg skal, citronsyra och socker i en stor skål Hemmets Journal
Jordgubbs- och rabarbersylt Låt sylten stå i 10 minuter. 1 kg syltsocker. Tvätta rabarbern och skiva den i 1 cm stora bitar. Skölj och rensa jordgubbarna och dela stora Hemmets Journal
Jordgubbssylt Plocka upp vaniljstången och häll upp sylten på rena burkar. 6 dl syltsocker. Skölj, rensa och skiva jordgubbarna Hemmets Journal