Lägg i lammköttet och sautera tills det är brunt. Häll på vin och vatten och låt småputtra under omrörning tills köttet är mört och såsen börjar koka in
Stek i mitten av ugnen tills den tjocka delen når 62-65 grader för rosafärgat kött. Låt köttet vila i 15 minuter i folie innan det skärs upp. Skär upp köttet i ca 1 centimeter tjocka skivor och lägg på potatisbädden
Köttfärslimpa är en av barnens favoriter här hemma, det blir med lite olika smaker för varje gång, lite efter vad som finns hemma och vad vi är sugna på
Fick finbesök idag till lunch så då får man ju passa på och göra något lite extra att bjuda på. Jag gillar medelhavsmat så det blev grekiska biffar med tzatziki och klyftpotatis
Bryn köttet i smör i omgångar tills det fått fin färg på alla sidor. Tillsätt köttet. Ugnskoka i ca 1 1/2 timme eller tills köttbitarna blivit härligt möra
Bryna lite. Information, hämtat från in en stektermometer och stek i mitten av ugnen i 125º. När den visar 50º är filén röd inuti, vid 55º rosaröd och 60º rosa