fisk

fisk

  • 16 Recept
Torsk i krämig senapssås med kokt potatis

Torsk i krämig senapssås med kokt potatis

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Tillbehör 800 gram potatis(ar) 225 gram haricots verts Torsk 600 gram torskfilé , ca 600-800 gram, tinad 0,5 st purjolök(ar) 2 dl grädde 100 gram färskost 0,5 dl vatten 1 msk senap , 1-2 msk, skånsk 2 msk fiskbuljong , el
Laxfilé i ugn med citron

Laxfilé i ugn med citron

Ingredienser Portioner. 8 ca 1 1/4 kg färsk laxfilé utan skinn 2 msk olja 1 1/2 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1 msk finrivet citronskal Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kokt torsk med ägg- och persiljesås

Kokt torsk med ägg- och persiljesås

1 fiskbuljong. 2 tärningar fiskbuljong. Koka äggen hårdkokta. Skölj direkt med kallt vatten och skala. Dela kors och tvärs i en äggdelare till hack
Triss i sill

Triss i sill

Min uppgift på midsommaraftonens knytkalas var inlagd sill. Det fick bli tre varianter. en klassisk löksill, en romsill samt en senaps- & rödbetssill
Pankopanerad laxfilé

Pankopanerad laxfilé

4 bitar laxfilé. 12 msk senap. 12 msk honung. 11 st vitlöksklyfta. 12 msk olivolja. 11. 5 dl pankoströbröd. 12 msk hackad persilja
Hemgjord remouladsås

Hemgjord remouladsås

Rör ihop majonnäs och crème fraiche,. Tillsätt citron, senap, salt, peppar och gurkmeja. Vänd försiktigt ihop det hela med hackad gurka, kapris, persilja och de hackade äggen
Ugnsgratinerade havskräftor

Ugnsgratinerade havskräftor

Bättre än hummer och för övrigt alla andra skaldjur nästan också, är havskräftor. Så här års går de att få tag på till ett rimligt pris och de är fantastiska att gratinera i ugnen
Ugnsbakad torskrygg med äggsås

Ugnsbakad torskrygg med äggsås

fiskfond. Lägg fisken i ett lager i en ugnsform (eller flera om du har mycket fisk). Låt koka upp, tillsätt lite maizena och låt såsen bli rätt så tjock, när sedan fisken är klar tar du lite av den buljongen som blivit i botten och tillsätter tills såsen får rätt konsistens för dig
Torskrygg med äggsås

Torskrygg med äggsås

Skrivet 2016-10-08 Klockan 16. 42. 43. Till 4 personer. 4 st torskryggfileersalt & peppar. Äggsås. 4 hårdkokta ägg25 gram smör1 msk finhackad gräslök eller dill1 1/2 msk vetemjöl1 finhackade charlottenlök4 dl grädd/ mjölk ( 50 / 50 )salt & peppar
Lax i ugn med grönsaker och grädde

Lax i ugn med grönsaker och grädde

Häll över fisken. Ett vin med låg sockerhalt som givetvis passar till fisk och skaldjur. Söndag igen. Helgen har gått fort som vanligt men vi har fått en hel del gjort
Ugnsbakad lax i krämig sås

Ugnsbakad lax i krämig sås

Gör såhär. Värm ugnen till 200°. Tvätta och strimla purjolöken. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform. Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet, och lägg över purjolöken
Panerad rödspätta med citron/dill smörsås

Panerad rödspätta med citron/dill smörsås

vänd fisken i denna ordning. Stek på lite starkare värme än medel (se bara till att pannan hunnit bli ordenkligt varm innan du lägger i första fisken) i olivolja & lite smör
Ugnsstekt lax med fetaost

Ugnsstekt lax med fetaost

Det är alltid gott med fisk tycker jag och lax är enkelt att tillaga och variera. Tillaga i 200 grader i ca 20 min, eller tills fisken är genomstekt