Ingredienser Portioner. 8 ca 1 1/4 kg färsk laxfilé utan skinn 2 msk olja 1 1/2 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1 msk finrivet citronskal Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Rör ihop majonnäs och crème fraiche,. Tillsätt citron, senap, salt, peppar och gurkmeja. Vänd försiktigt ihop det hela med hackad gurka, kapris, persilja och de hackade äggen
Bättre än hummer och för övrigt alla andra skaldjur nästan också, är havskräftor. Så här års går de att få tag på till ett rimligt pris och de är fantastiska att gratinera i ugnen
fiskfond. Lägg fisken i ett lager i en ugnsform (eller flera om du har mycket fisk). Låt koka upp, tillsätt lite maizena och låt såsen bli rätt så tjock, när sedan fisken är klar tar du lite av den buljongen som blivit i botten och tillsätter tills såsen får rätt konsistens för dig
Häll över fisken. Ett vin med låg sockerhalt som givetvis passar till fisk och skaldjur. Söndag igen. Helgen har gått fort som vanligt men vi har fått en hel del gjort
Gör såhär. Värm ugnen till 200°. Tvätta och strimla purjolöken. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform. Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet, och lägg över purjolöken
vänd fisken i denna ordning. Stek på lite starkare värme än medel (se bara till att pannan hunnit bli ordenkligt varm innan du lägger i första fisken) i olivolja & lite smör