Förra veckan under sportlovet önskade familjen sig lasagne till middag. Min man äter inte kött, min son är inte särskilt förtjust i veggofärs, min yngsta dotter vill helst inte ha massa tillagade grönsaksbitar i maten och min äldsta är inte det minsta kräsen och gillar det mesta
Lasagne med linser och massa Västerbottensost. Chili, mycket. Den här lasagnen har jag fått recept på av en granne, och hon har fått det från COOPs receptsida
Jag minns när vi började äta mer vegetariskt hemma. Jag tyckte att det var spännande att laga vegetariskt, men samtidigt jättesvårt att komma på vegetarisk mat som kändes fredagsmysiga… Oj, vad mycket jag lärde mig av att kliva ur bekvämlighetszonen
Jag har en vegetarisk rätt som är återkommande hemma hos oss fast i olika skepnad. Någon gång har jag gjort den som en lasagne och ett par gånger som canneloni
1. Riv zucchini med en potatisskalare eller veggie twister för att få långastrimlor. 2. Salta och lägg strimlorna på ett bit papper för att bli av med vätskan