Lillemors kokbok

Lillemors kokbok

Rågbröd

Rågbröd

Rågbröd. 2015-04-05, 18. 34. Dessa rågbröd är väldigt goda och passar perfekt på frukostbordet. De smakar ungefär som råbröden i butik gör, fast mycket godare eftersom de är hembakade
Hembakat Rågbröd

Hembakat Rågbröd

Hej på er. Hur har ni det mitt i julstöket. Inte alltför mycket stress väl. Här tar vi det väldigt lugnt. En liten stjärna här och en lite stjärna där
Birgits räkpaj

Birgits räkpaj

Sätt ugnen på 225 grader. Hacka smöret och blanda med mjölet i en matberedare. Tillsätt vattnet kör ihop till en deg
Morotsplättar

Morotsplättar

Blandar mjöl, salt och vaniljsocker i en bunke. Blanda därefter mjölken lite i taget och sedan i med äggen och sist dom rivna morötterna
Sirapslimpa från skärgården

Sirapslimpa från skärgården

Ugn. 200°. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt salt, sirap, kryddor, rågsikt och det mesta av vetemjölet
Sirapslimpa/ sötlimpa

Sirapslimpa/ sötlimpa

För mig som är född på 70-talet så var det sötlimpa/ skogaholmslimpa som gällde till frukost och kvällsmat med hushållsost eller hushållsmedvurst, på söndagar blev det vitt rostat bröd med jordgubb eller apelsinmarmelad
Recept: Skogaholmslimpa

Recept: Skogaholmslimpa

Det här är Skogaholms recept som de själva gav ut för många år sedan i en tidning för hemmabagare. Väldigt kul tycker jag och smaken påminner helt klart om skogaholmlimpan