Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
En gryta värmer gott när det drar 12g varmt efter köksgolvet hemma. Hoppas kylan ger sig snart. I vilket fall så köpte vi lite fina marmorerade grytbitar häromdagen och det blev till denna långkokta gryta med hemmatorkade trattkantareller
Peppar, peppar. Fast inte i bemärkelsen att häva otur genom att ta i trä, utan i en helt fantastisk gryta med massor av goda smaker från fem sorters peppar, bacon, purjolök, grädde och crème fraiche
Vips, så hade halva veckan gått. Vilket betyder att det är lite mindre av januari kvar. Idag är det endast -16, så det är ju bara att ta på sig t-shirt och shorts
Se till att grytbitarna är väl putsade, inga hinnor och senor kvar. Bryn dem ihop med hackad vitlök och schalottenlök, tillsätt peppar och bryn tills det fått fin färg