Jag skulle prova ett nytt recept även på Lussekatter, men misslyckades. Det händer ibland att jag misslyckas med den glutenfria bakningen, Anledningen är att jag själv gör om recepten med "vanlig" mjöl, till glutenfritt, de stämmer inte alltid med
3 ägg3 dl socker4,25 dl finmix3 tsk bakpulver1,5 tsk vanillinsocker1,5 dl hett vattenmargarin/smör till att smörja formen, samt glutenfritt ströbröd för att bröa formen
Cirka 15 st30 g smält, mjölkfritt margarin2 ägg4 dl Solhavre4 dl grov glutenfri mix (jag använde mig av Finax)2 rågade tsk bakpulveren nypa saltBlanda samman allt till en slät smet
25 g jäst75 g mjölkfritt margarin2 1/2 dl havredryck1 ägg1 msk fiberhusk1/2 tsk hjorthornsalt1 nypa salt1 dl vit sirap (eller strösocker)8 dl glutenfri fin mixSmält margarinet och häll i mjölken, låt bli fingervarmt
Har länge varit sugen på de chokladsnittar som mamma och mormor gjorde när jag var liten. Här är ett glutenfritt recept på dem och det smakade nästan precis som de gjorde förr
50 g jäst4 dl laktosfri mjölk (eller solhavre om det ska vara helt mjölkfritt)1 msk fiberhusk100 g smält mjölkfritt margarin1 tsk salt0,5 dl brun farin (eller mörk sirap)3 dl glutenfri finmix3 dl glutenfri grovmixSmula jästen i en bunke
Tårtbotten. 3 ägg3 dl socker4,25 dl glutenfri finmix3 tsk bakpulver1,5 tsk vaniljsocker1,5 dl hett vattenSmörj en form med löstagbar kant och bröa med antingen pofiber eller glutenfritt ströbröd
Till cirka 12 st. 2 dl vatten2 tsk fiberhusk2 msk olja (neutral olja t ex raps)3 dl bovetemjöl1-1,5 dl majsmjöl1 tsk salt1 tsk bakpulverJag brukar använda mig av elvispen med degkrokar för att blanda till den här degen