Mina favoriter

  • 5 Recept
Mina favoriter

Riktig gammeldags mazarinkaka

Mal sötmandel och bittermandel. Vispa ägg och socker, tillsätt mandel, det smälta margarinet, mjölk och vaniljsocker

Mazarinkaka

Rör margarinet mjukt med sockret. Det uppvispade ägget, vaniljsockret och den oskållade, malda mandeln tillsättes

Matkinas mazarinkaka

Blanda alla torra ingredienser först och rör sedan ner mjölk, ägg och margarinet i smeten. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaks form och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 40-50 minuter
Glasyrkaka med vinbärsgelé

Glasyrkaka med vinbärsgelé

Ugn. 175 C°. Rör matfett och socker riktigt ljust och poröst. Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning
Gammaldags mazarinkaka

Gammaldags mazarinkaka

Mal mandeln. Vispa ägg och socker. Rör ned mandeln i smeten,tillsammans med mjölken. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsockret och tillsätt det