En god dressing kan vara skillnaden mellan en tråkig sallad och en festlig sallad. Tahini, som görs på malda sesamfrön, är perfekt att ha som bas i dressingar eftersom de då får en väldigt krämig konsistens
IngredienserEn mixad mangoRikligt med olivoljaEn skvätt äppelcidervinägerEn stor vitlöksklyftaEn stor nypa torkad salviaEn nypa grovt havssaltLite grovmald pepparEtt gäng finhackade basilikabladSom avslutning en knapp tesked nyslungad rå honung från bondens marknadGör så härBlanda allt i en skål
Denna goda potatissallad fanns med på grillbordet här hemma på midsommaraftonskvällen. 4 pers600 g färskpotatis, skivad1 knippa rädisor, skivad1 knippa dill, hackad1 rödlök, skivad1 bit fetaost, smuladMarinad
Smörj och bröa en sockerkaksform. Smält smöret/margarinet. Blanda allt torrt. Vispa äggen lätt (jag brukar vispa dem med en gaffel i en djuptallrik ca 1 min)