Jag brukar köpa Svenska äpplen eftersom jag tycker att dom har mer smak. I mitt recept har jag dubbel sats av smuldegen för att det blir så mycket godare när det är mer smulor
Har förut kokat äppelmarmelad med vaniljstång. Blev 4 burkar. Ca 6 äpplen skalade och hackade i klyftor. 1 vaniljstång Socker efter smak 1 krm citronsyra Dela vaniljstång och skrapa ur fröna
I kväll har vi firat fredag med husets flädervin. När busken blommade som vackrast i juli och saften var buteljerad, passade jag på att skörda några klasar av de vita doftande små molnen
Koka en sockerlag av vatten och socker och låt koka i 4-5 minuter. Skala och rensa äpplena, ta bort kärnhus samt alla skador och missfärgningar, skär sedan upp äpplena i tärningar eller klyftor
Botten. Vispa äggvitorna, rör sen ner strösocker och rice crisp. Gräddas i långpanna med bakplåtspapper, pensla papperet med flytande becel innan gräddningen
God morgon till en ny måndag. Efter en underbar helg med sommarvärme, som gjorde det så mycket enklare att tanka ny energi, känner jag mig nu redo för en ny arbetsvecka