Sylt/saft

Sylt/saft

  • 6 Recept
Svartvinbärs chutney.

Svartvinbärs chutney.

Passar bra till grillat lamm, vilt och nötkött. 4 dl. 2 gula lökar, finhacka 400 g svarta vinbär 1 tsk hel anis 1 msk rapsolja 1 dl strösocker 2 dl rött vin 2 msk rödvinsvinäger ½ tsk salt 1 krm svartpeppar Fräs lök, vinbär, anis och rapsolja i 5
Rabarberchutney med chili och ingefära

Rabarberchutney med chili och ingefära

1 gul lök, skivad 1 klyfta vitlök, skivad 25 g färsk ingefära, riven 1 röd chilifrukt 1 vaniljstång 400 g rabarber, i bitar 1 äpple, i mindre bitar 1 dl honung salt
Nytt recept: Rabarbersylt

Nytt recept: Rabarbersylt

Skölj rabarbern. Skala om den är grov. Skär rabarbern i ca 2 cm breda bitar och lägg i en kastrull. Häll på syltsockret