Ägg

Ägg

Ugnsomelett med champinjonstuvning

Ugnsomelett med champinjonstuvning

Ingredienser 1,5 msk vetemjöl 6 dl mjölk 5 st ägg 1 tsk salt Svampstuvning 200 gram champinjoner , på burk 2 tsk margarin 2,5 msk vetemjöl 2 dl svampspad , mjölk 1 dl grädde 0,5 tsk salt 1 odefinierad vitpeppar , eller svartpeppar Köp receptet
Omelett med morot

Omelett med morot

3 morötter 3 msk olivolja (att steka i) 0,5 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar 6 ägg 1 dl vispgrädde 0,5 tsk salt 1 dl ost, riven 0,5 förp rucolasallad
Tonfiskrullar

Tonfiskrullar

Ingredienser Tonfiskrullar För 4 personer/ alt
Italiensk spaghettiomelett

Italiensk spaghettiomelett

4 ägg 500 g kokt spaghetti 200-300 g salami, strimlad 300 g parmesanost, riven 2 msk färsk persilja, strimlad (eller basilika)
Laxfrittata

Laxfrittata

8 ägg 2 dl mjölk salt peppar 1 gul lök (stor) 2 klyfta vitlök, tunt skivade 4 potatisar, kokta, i skivor 2 dl västerbottensost, riven 300 g lax, i tärningar 65 g bladspenat 1 kruka färsk dill, i vippor neutral olja och smör, att steka i

Ägglåda med anjovis och purjolök

Skölj, ansa purjolöken och stimla fint. Fräs den i matfett så att den blir mjuk utan att ta färg. Låt ansjovisfileerna rinna av

Annas ägglåda

Skiva äggen och lägg dem i en smord eldfast form. Strö över dillen och lägg på räkorna och champingjonerna

Omelett /ägglåda i ugn

Strimla baconet och auberginen. Stek detta så mycket som du vill ha baconet. Lägg det stekta i en smord gratängform

Ägglåda med tonfisk.

Häll bort spadet från tonfisken och dela den i mindre bitar. Skala löken och skär den i ringar. Skiva potatis, tomater, paprika och oliver

Grön ägglåda med kassler

Tina spenaten i förväg och låt den rinna av i sil. Eller tina den i kastrull och låt spadet koka in. Koka upp mjölken och låt den svalna

Ägglåda med ost- och skinksås

Källa. ViolaPortioner. 4Ingredienser. 8 hårdkokta ägg hackas och läggs i en ugnfast form. Sås½ gul lökSkinka70 g gräddädelost2 dl creme fraish½ dl vispgrädde1 tsk sambal olekGör så här
Ägglåda med räkor

Ägglåda med räkor

Nu tänkte jag ge er ännu ett gott tips till julbordet. Vi, framför allt jag, äter mycket ägg numera och försöker variera det en hel del

Gammaldags ägglåda

Stek bacon i skivor. Knäck äggen i pannan, se till att äggulorna går sönder. Häll på grädde och till sist överst riven ost
Ägg & bacon i cocotte

Ägg & bacon i cocotte

1. Sätt ugnen på 180 C. Ställ in en långpanna halvfylld med vatten. 2. Plocka fram 4 små formar eller kaffekoppar som rymmer 1-2 dl