1

1

  • 6 Recept
Biff med bambuskott

Biff med bambuskott

1 tsk bikarbonat. 1 liten bit ingefära (ca 1 msk riven). 2 små burkar bambuskott (ca 227 g styck) eller 1 stor burk. 0,5 hackad purjolök eller 1 strimlad gul lök. 1 msk majsstärkelse + 0,5 dl vatten. Låt sedan köttet stå i rumstemperatur i ca 15-20 innan du tillagar den efter att det stått i kylen. 1 tsk bikarbonat. 1 liten bit ingefära (ca 1 msk riven). 2 små burkar bambuskott (ca 227 g styck) eller 1 stor burk. 0,5 hackad purjolök eller 1 strimlad gul lök. 1 msk majsstärkelse + 0,5 dl vatten
Strimlad biff med bambuskott och champinjoner

Strimlad biff med bambuskott och champinjoner

Vill du ha en kryddstarkare rätt kan du tillsätta 1-2 tsk sambal oelek eller efter smak. Blanda ut 1 msk potatismjöl i lite vatten och red av "grytan". 1 burk bambuskott (ca 400g). 1 stor burk champinjoner (ca 400g). 1 liten gul lök. 1 bit purjolök (2-3 dm). msk kinesisk soja (mörk soja). 1-1½ tsk salt. 1 tsk glutamat ). Ev 1-2 tsk sambal oelek. 1 msk japansk soja (ljus soja). 1 krm vitpeppar. 1 msk potatismjöl. 1 msk vatten. 1 msk olja. 1 msk potatismjöl till redning
Biff med bambuskott och champinjoner – kinamat hemma!

Biff med bambuskott och champinjoner – kinamat hemma!

1 burk bambuskott. 10 st färska champinjoner. 1-2 gula lökar. 1-1,5 msk soja. Låt koka ihop ca 10 minuter, smaka av och red av med maizena om du önskar. 1 burk bambuskott. 10 st färska champinjoner. 1-2 gula lökar. 1-1,5 msk soja
Krämig kycklinggryta

Krämig kycklinggryta

10 st champinjoner, små färska. 1 msk smör. Gör så här. Hetta upp smöret i en kastrull. Bryn kyckling och grönsaker tills det fått fin färg
Fylld långfranska

Fylld långfranska

1 franska. 1 gul lök. Inkråmet av 1 franska. 1 msk oregano. 1 stor tomat. 1 liten burk ananasringar. 1/4 del av en ekologisk majspåse. 1 franska. 1 gul lök. 1 msk oregano. 1 stor tomat. 1 liten burk ananasringar. 1/4 del av en ekologisk majspåse
Fylld långfranska (nötfärs, svamp och bröd)

Fylld långfranska (nötfärs, svamp och bröd)

Stek lök och svamp tillsammans i 1 msk matfett. Fräs färsen i 1 msk matfett, tillsätt resten av kryddorna (½ tsk salt är redan tillsatt). Häll över krossade tomater och låt koka ca 10 min. Grädda 10-15 min i 200C. 100 g Ostronskivling (eller annan färsk svamp). 1 gul lök (ca 120 g). 1 långfranska. 100 g riven ost. 1 tsk socker. 1 tsk salt. 1 tsk chilipulver. 1 tsk vitlökspulver. 1 tsk grillkrydda (Santa Maria American BBQ Spice)