En mjuk kaka som jag älskar är en kardemummakaka från min första bok. Den är ett mycket roligare alternativ än vanlig sockerkaka när man är på bakhumör och inte har de allra mest avancerade ingredienserna hemma i skafferiet
Ingredienser Portioner. 45 st 50 g färsk jäst 150 g smör eller margarin 2 påsar saffran (à 1/2 g) 1 1/2 dl strösocker 5 dl mjölk 250 g kvarg (10 %) 1/2 tsk salt 1 ägg 17 dl vetemjöl (15-17 dl motsvarar 900-1020 g) Fyllning 200 g rumsvarmt smör eller margarin 1 1/2 dl strösocker 4 tsk vaniljsocker Till pensling ägg pärlsocker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Idag är det Pepparkakans dag och jag passar på att bjuda på denna mjuka pepparkaka med rårörda lingon - god att äta som den är eller så serverar man lite lingongrädde till