stinas

stinas

  • 12 Recept
Scones med grahamsmjöl

Scones med grahamsmjöl

Idag bakade jag scones till den hjortroncurd jag gjorde förra helgen. Receptet är ett klassiskt recept från vår kokbok

Scones som småbröd

Enklaste scones man kan göra är antagligen de som görs som portionsbröd i formar, eller i muffinsplåt
Gifflar

Gifflar

Smält smöret. Häll på vätskan. Värm alltsammans så att det blir ljummet, ca 37*. Smula ner jästen i en degbunke och lös upp den i lite av degspadet
Baguetter med olika frön

Baguetter med olika frön

Baguetter med olika frön. Jag blev så sugen på nybakat bröd idag att jag bestämde mig för att baka de här baguetterna och toppade dem med sesamfrön, solrosfrön och pumpafrön
Baguetter med flingsalt

Baguetter med flingsalt

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och mjöl, lite i taget
Baguetter med fullkornsvetesurdeg

Baguetter med fullkornsvetesurdeg

Kronjäst har kommit ut med ny färdig surdeg och jag har varit snabb att testa den som heter surdeg fullkornsvete
Flätat formbröd

Flätat formbröd

Det här formbrödet blir extra fint att bjuda på till frukost när det är flätat. Det är gott att skiva upp och äta som den är, men bäst är den ändå nyrostad med smör, ost och lite marmelad

Mammas goda tekakor

Ca 30 stycken. 1. Blanda mjölken med havregrynen och låt det svälla i ett par timmar. eller gärna över natten
Havre tekakor

Havre tekakor

Så goda tekakor. Havregryn och dinkel gör ju att de känns lite nyttiga iaf. Väldigt fluffiga och goda. 8 dl ekologiska havregryn (jag tog fiberhavregryn)
Rågbullar med russin

Rågbullar med russin

Ett bröd med julmust i är väl inte fel så här i juletider. Jättegott var det, man kände faktiskt att det var julmust i
Grovt lingonbröd

Grovt lingonbröd

Blanda ihop fördegens alla ingredienser och låt stå att svälla under en handduk i minst 5 timmar. Rör ner det mesta av mjölet i den svällda blandningen