Måndag igen, gott folk, hoppas er vecka har börjat bra. Kanske några av er har fått lite snö. Här nere i vår del av Skåneland har det varit friska vindar hela dagen, men solen har gjort sitt bästa för att värma oss lite
Om du tycker om röda vinbär så varför inte slänga ihop en härligt söt och syrlig vinbärskaka. Detta är ett gammalt recept som jag har fått av min mamma som har haft det i säkert över 20 år
Visst är det smidigt att köpa en färdig grillolja och det finns många goda i butikerna. . Vill du göra en egen så kommer recpetet på en god marinad här
Jag har aldrig haft någon vidare bra skjuts på mina rabarber. Det grejas och fejas för fullt i vår trädgård som äntligen börjar ta form efter vinterns utbyggnad
Skrubba potatis och dela i bitar, salta och koka. Blanda vatten, olja och dressing i en skål. Skölj och finhacka paprikan, strimla rödlöken och salladslöken fint, blanda med dressingen
Idag har vi en riktigt härlig sommardag framför oss. Det ska vi runt 23-25 grader och soligt hela dagen så vi ska passa på att åka ut med båten vid lunchtid och njuta så länge det varar
Söndagen har bara rusat iväg fast jag har ändå hunnit med en del, jag har varit på promenad med H, jobbat lite, tränat, bakat bullar, fixat inför dagen och haft fina gäster på besök
Skala och skär morötterna i halvmånar, skär zucchinin åckså i halvmånar eller kvartar beroende på storleken, hacka löken, vitlöken och chilin om du använder den
Den här rätten passar lika bra som festmåltid och vardagsmat. 4 pers400 g kassler1 röd paprika1 liten burk ananas1 bit purjolök2 msk smör2 tsk curry4 msk tomatketchup1/2 burk krossade tomater2 dl creme fraiche2 pressade vitlöksklyftor1 krm paprikapulversalt, pepparGÖR SÅ HÄR
1 form, ca 6-8 port. 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Häll blåbären i en pajform. Strö över socker, vaniljsocker och potatismjöl och blanda runt så att alla bär täcks av sockerblandningen