Peppar, peppar. Fast inte i bemärkelsen att häva otur genom att ta i trä, utan i en helt fantastisk gryta med massor av goda smaker från fem sorters peppar, bacon, purjolök, grädde och crème fraiche
Vips, så hade halva veckan gått. Vilket betyder att det är lite mindre av januari kvar. Idag är det endast -16, så det är ju bara att ta på sig t-shirt och shorts
Hej på Er. På mitt förra jobb och även nu i skolan så går vi ut och lunchar titt som tätt. Och i Hallsberg finns det inte jättemånga lunchställen att välja på, det är typ pizza, eller Asiatisk mat som finns
Godaste vi har ätit på länge. Jag gjorde så mycket, men det blev ändå inte så mycket kvar. Hela familjen älskade verkligen denna rätt och den blev precis som på kinarestaurang
Trevlig helg mina vänner. Vet ni vad som gör mig riktigt glad. Ja, bortsett från god mat då. Det är när okända människor kommer fram till mig och berättar att de brukar kika in här och gillar bloggen
Så här gör du. Skala morötterna och skär dem i mindre bitar. Skala och hacka vitlök, lök och ingefära. Fräs alltsammans i olivoljan i en stor kastrull på medelvärme
Denna gång blev det chilikryddad nötfärs med grön paprika/sockerärt, grovrivna morötter, timjanstekta plommontomater med champinjoner och en kall vit örtdressing
Lämnar all den goda julmaten bakom om och hugger in på vanlig god mat istället. Ikväll blev det vanlig hederlig fläskfilé i ugn tillsammans med så kallad "crashed potatoes" och en sås med fetaost och soltorkade tomater som jag freestylade ihop