Bullar nummer två blev dessa fantastiskt goda vaniljbullarna. Som blev klara medansvar vi drack kaffe. Sen blev det utvecklingsamtal för den trettonåriga dottern och hon gick igenom besiktningen som vanligt
Ingen kan väl ha missat att det är kanelbullens dag på lördag 4/10. Jag tycker man borde kalla den dagen för ”Bullens dag” istället så man kan få äta andra bullar än bara kanel
Kärt barn har många namn brukar man ju säga. Detta är lite av ett sådant exempel. För mig har denna alltid hetat Parisebulle, sen är det ju olika från olika ställen har jag märkt
Så här gör du. 50 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Smula jästen i en stor bunke. Mät upp mjölet. Smält smöret i en kastrull, häll på mjölk och se till att det blir fingervarmt
En höstlig dag som denna är det skönt att vara inne och baka bröd. Eftersom jag inte brukar ta mig tid till att göra surdeg, skållar jag grahamsmjölet med kokande vatten istället
S Ö N D A G. Serverade nybakat bröd till frukost idag. Gjorde degen och bakade ut den igår kväll, plastade in och lät den sedan nattjäsa nere i matkällaren, (eller i kylskåp om plats finnes)