Skölj och dela plommonen, ta ur kärnorna. 3/4 kg plommon. Skala lök och äpplen och mixa allt till mos. Blanda moset med övriga ingredienser utom konserveringsmedlet i en kastrull
Igår fick jag en påse med plommon från mina föräldrar. Tvätta, kärna ur och tärna plommonen. 16 st plommon. Koka utan lock i cirka 30 - 45 minuter tills plommonen är mjuka och chutney har tjocknat. 16 st plommon
Nu är det ju så att vi bor i lägenhet och har inte speciellt många plommonträd på balkongen. Dock jobbar mamma borta i "tjotaheti" och hennes arbetskamrats massör(haha) har tydligen ett stort träd som nästan har knäckts av alla dessa söta små goda plommon
Dela, kärna ur och skär plommon i midre bitar. Koka upp plommonen med skalad och finkackad rödlök, finriven ingenfära rött vin, balsamvinäger, kanelstänger, chilipulver, salt, socker, ev
Vi gjorde då bl a en pumpachutney som nu inspirerade mig till denna smakstarka variant med plommon. Plommonchutney med extra allt2 kilo plommon, skär i bitar och ta bort kärnan. 2 kilo plommon, skär i bitar och ta bort kärnan
Den vrålgoda middagen får ni vänta lite med att få ta del av, den ligger fortfarande i redigeringshögen, istället ska ni få veta vad det blev av plommonen vi fick med hem förra söndagen