Grönt&Frukt

Grönt&Frukt

  • 8 Recept
Vitlöksstekta haricots verts

Vitlöksstekta haricots verts

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 300 gram haricots verts , färska 1 st röd lök 2 klyfta(or) vitlök 4 tsk olivolja 2 krm salt Köp receptet
Rabarbermarmelad med kanel

Rabarbermarmelad med kanel

Att koka en rabarbermarmelad med hjälp av syltsocker går fort. Jag smaksatte den med kanel. Marmeladen är jättegod till nybakade scones eller på ett knäckebröd med brieost
Sallad med kyckling och kassler

Sallad med kyckling och kassler

Om jag skulle rangordna mina fem ”måste alltid ha hemma (livsmedel)” skulle det bli följande. 1. Parmesanost
Syltade gröna tomater/Marmelad..

Syltade gröna tomater/Marmelad..

Det har varit gott om tomater i år på min tomatplanta. MEN inte alla har hunnit bli röda. Frost om nätterna och vad gör man när det lyser grön/gult på tomatplantan
Soltorkade tomater

Soltorkade tomater

Denna "hemmasemester" har gett tid till lite avkopplande kökspyssel. Hittade ett recept i senaste numret av Allt om mat på hemmagjorda soltorkade tomater - nu torkades de inte alls i solen utan i ugnen
Inlagd gurka på mormors vis.

Inlagd gurka på mormors vis.

Mormor gjorde den, min mamma gör den och jag lika så. Här kommer recept på inlagd gurka som är mums till kålpuddingen
Inlagda små rödbetor

Inlagda små rödbetor

Skölj rödbetorna ordentligt. Låt en bit av blasten och rotspetsen sitta kvar. Då behålls den röda färgen och blöder inte ut