Idag bakar jag utan gluten inför nästa helgs födelsedagsfika. Bland annat har jag bakat kanelbullar. En liten, liten tendens till att vara "gummiaktiga", om man vet om att de är bakade utan gluten, men smakar precis som vanliga kanelbullar
Smält choklad och smör i en kastrull på svag värme. Det ska inte koka. När hälften av chokladen smält kan du ta bort kastrullen från plattan så smälter resten av befintlig värme
Jag gjorde ostfrallor nyss… Inspirerad från ‘Allt om LCHF’, och blev jättenöjd med resultatet. Jag ändrade om lite i receptet… 10-12 frallor 4 stora ägg 100 g philadelphiaost1,5 msk sesamfrön 1,5 msk fiberhusk 1,5 tsk bakpulver 3 msk chiafrön 2 msk hackad valnötter (kan uteslutas) cayennepeppar, salt 2 tsk oregano 4 dl riven ost
Så är arbetsdagen över för den här gången och jag kan nöjt konstatera att jag bara har ett projekt på gång, just nu, som ska lämnas in nästa torsdag, alla andra är inlämnade
Jag är inte så mycket för kakor, baka och sötningsmedel. Det önskades morotskakak på brunch-buffén igår, och då letade jag upp ett LCHF morotskaka på nätet
Sätt ugnen på 200 g. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna
Botten. 3 dl mandelmjöl4 msk sötströ3 msk grädde3 äggvitorKräm. 150 g mjukt smör100 g Philadelphia 1,5 msk kakao4,5 msk sötströ 1 tsk vaniljpulver 2 äggulor 100 g mörk sockerfri chokladBlanda ingredienserna till botten och klicka ut på en plåt
Lättbakat och en riktig klassiker. Hallongrottor eller syltgrottor gjorde jag ofta som liten. Jag gjorde tidigt min egna variant utan gluten och tillsatt socker
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget)