Mina favoriter

Mina favoriter

  • 12 Recept
Mina favoriter
Världens godaste havrekakor!

Världens godaste havrekakor!

Ibland är det det enkla som är det godaste. Idag bjuder jag på annat slags pyssel, fikapyssel. )Dessa kakor är så simpla men det finns knappast något godare än när dom spröda smulorna går sönder i munnen
Havrekakor med tranbär

Havrekakor med tranbär

Rör smör och socker i en bunke så att det blir mjukt. Blanda vetemjöl och hjorthornssalt i en bunke. Tillsätt mjölblandningen, havregryn och tranbär
Vitchoklad och tranbärs kakor

Vitchoklad och tranbärs kakor

Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att hacka vita chokladen och tranbären. Lägg mjöl, socker och margarin i en skål och tillsätt vitchokladen och tranbären
Chips

Chips

Friterade chips. Tvätta potatisen väl men låt skalet sitta kvar. Skiva den tunt i matberedare och låt skivorna torka till på handduk eller hushållspapper
Smörstekta champinjoner

Smörstekta champinjoner

Smörstekta champinjoner är ett gott tillbehör till många olika rätter som coq au vin eller boeuf bourguignon
Fyllda champinjoner

Fyllda champinjoner

Perfekt tillbehör som smakar underbart. 2 personer6 champinjoner1 vitlök1 msk smörpersiljabasilikalite riven ost
Nyttiga potatischips

Nyttiga potatischips

Vet ni, jag hittade ett recept på chips som jag gjorde förut. Snacka om lycka. Smakar exakt likadant som chipsen man köper i affären tycker jag & det bästa av allt är att man slipper alla hemska E-ämnen

Sparris, stekt eller kokt

Mina barn kan vräka i sig denna vårprimör med stor förtjusning för att sedan fascineras av den kemiska inverkan den har på urinen
Svampstuvning

Svampstuvning

Något av det godaste jag vet är svampstuvning, så gott att jag kan äta det med sked helt utan tillbehör
Lätt rotfrukts/grönsakssoppa

Lätt rotfrukts/grönsakssoppa

En riktig bantarsoppa med mycket smak. I denna hade jag. Tärnad potatisTärnade morötterGul lökVitkålKöttbuljongBörjar med att steka löken lätt och smula ner buljongen
Enkel grönsakssoppa

Enkel grönsakssoppa

Skär löken i lagom stora bitar, sådär 2 cm stora. Skär morätterna på samma sätt. Skär rättikan i stavar och blötlägg ett par minuter