Mina Favoriter

  • 9 Recept
Mina Favoriter

Krämig kycklinggryta m. curry

Gör så här. 1. Skär kycklingen i munsstora bitar. Hacka gullöken och stek den mjukt i pannan. 2. Stek kycklingbitarna så de är genomstekta
Yakiniku

Yakiniku

Yakiniku är ett japanskt sätt att tillaga kött och grönsaker. Det här är en förenklad variant som består av tunnt skivat kött som får gotta till sig i en japansk marinad och sedan stekas hastigt i olja några minuter i en stekpanna eller wok
Yakiniku

Yakiniku

En japansk jättegod rätt som jag fick en gång i Sthlm i ett köpcemtrum. såå god smak. )Till 4 persRis till 4 persYakiniku
Marinerad tofu

Marinerad tofu

Det här är en vegan Tofurätt som är god när den är marinerad och lättstekt tycker jag, annars smakar den ingenting och har svårt att ta upp smakerna från grytor mm
Sukiyaki

Sukiyaki

Skär det halvfrysta köttet i så tunna skivor som möjligt med en skärmaskin. Gör såsen så här. Häll soja, köttbuljong, sake, mirin och socker i en liten bunke och rör om tills sockret löst upp sig
Sukiyaki (nötkött gryta)

Sukiyaki (nötkött gryta)

Kanske “Sukiyaki” är känd vid namn, som också är en titel av en berömd sång. I japansk historia i allmänhet människor inte äter kött tills den japanska regeringen öppnade landet 1859
Sukiyaki

Sukiyaki

Hej vänner. Har helgen varit bra. Vi har haft några mysiga dagar på landet i Bergslagen så därför har det varit lite tyst här inne

Sukiyaki - japansk fondue

1. Skär det halvfrysta köttet i så tunna skivor som möjligt med en riktigt vass kniv. Lägg upp skivorna på en stor bricka eller ett uppläggningsfat

Sukiyaki på lövbiff

1. Koka riset enligt beskrivningen på paketet. Blanda soja, vatten, vitt vin och farinsocker till såsen och låt stå medan du förbereder resten