Sylt,marmelad och gelé

Sylt,marmelad och gelé

  • 3 Recept
Rönnbärsgelé

Rönnbärsgelé

Lägg på lock och koka upp på medelvärme. Gelé. Mät saften och häll den i en vid kastrull eller traktörpanna
Rönnbärsgelé med äpple

Rönnbärsgelé med äpple

Gör ett geléprov, dvs doppa en sked i gelémassanoch låt dropparnafalla ner i grytan. Rensa och skölj bären och låt dem rinna av väl
Rönnbärsgelé med äpple

Rönnbärsgelé med äpple

Gelén blev jättegod och vacker att titta på. Sila bort frukt och bär i en saftsil. Gör geléprov. 1 liter rönnbär (eller något mindre)0,5 l vatten2 urkärnade äpplen, skalade och i bitar0,5 kg syltsocker (eller efter smak)Koka rönnbär och äppelbitar i vattnet, ca 10 min eller tills bären och frukten kokat sönder