Kakor efterrätter

Kakor efterrätter

Knäckig rabarberpaj

Knäckig rabarberpaj

1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Ansa och skär rabarbern i cirka 4 cm stora bitar och blanda med florsocker och maizena
Budapestbakelse

Budapestbakelse

1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. 2. Blanda första delen av strösocker, med de rivna hasselnötterna och majsstärkelsen i en bunke
Havrevåfflor

Havrevåfflor

1. Smält smöret, låt svalna. 2. Blanda samtliga torra ingredienser i en bunke. 3. Vispa upp ägg och mjölk. Vispa ner de torra ingredienserna, sikta gärna ner dem
Frukttarte med mandelmassa

Frukttarte med mandelmassa

1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Kavla ut smördegen något, använd lite mjöl om den vill fastna. 3. Lägg på mandelmassa och strö på kardemumma, spara en kant runt om
Tryffeltårta

Tryffeltårta

1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Smält smöret i en 2-liters kastrull. 3. Bryt ner chokladen i bitar och låt den smälta i smöret
Äppelrosor

Äppelrosor

1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Skär smördegen i remsor på kortsidan, 3-4 cm breda. Bred lite nötkräm längst nedre kanten på degremsan, skiva äpple i halvmånar, lägg dem på krämen med raka snittytan mot mitten, så att skalsidan ligger något utanför degkanten
Lingonparfaittårta

Lingonparfaittårta

1. Botten. Smula sönder digestivekexen. Knåda ihop det mjuka smöret med smulorna och kanelen. 2. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en rund form med löstagbar kant, 20–23cm i diameter
Julpaj med kolakräm

Julpaj med kolakräm

Finfördela kexen och pepparkakorna till smulor i matberedare. pepparkakor. 1. 2. Smält smöret och blanda det med smulorna
Äppelkaka

Äppelkaka

1. Mördeg. Blanda alla torra ingredienser i matberedare eller i en skål. Finfördela smöret i blandningen. Blanda ner ägget och arbeta hastigt ihop till en deg
Äppelbullar med kanel

Äppelbullar med kanel

1. Låt mjölken bli fingerljum, 37 grader. 2. Finfördela jästen i en bunke och rör ut den med den fingerljumma degvätskan
Parmesanskorpor

Parmesanskorpor

Skär rullarna i jämnstora småkakor. Strö salt över kakorna. Förvara kakorna i en tät burk. 1. Sätt ugnen på 180 grader
Bullar och kakor

Bullar och kakor

1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Rör smör och socker, tillsätt ägg, gräddfil, bittermandel och sikta ner 5 dl mjöl och hjorthornssalt
Choklad- och nötrulle

Choklad- och nötrulle

1. Sätt ugnen på 250 grader. 2. Vispa ägg och socker tills det är riktigt pösigt. 3. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver
Hallontårta på rulle

Hallontårta på rulle

1. Hallonsylt. Blanda hallonen och syltsockret i en kastrull. Koka upp och koka 2 minuter under omrörning. Låt kallna
Semlor

Semlor

1. Blanda kall mjölk, jäst, socker, kardemumma och första delen av mjölet. 2. Kör i maskin på låg hastighet 5-10 min
Chokladpaj

Chokladpaj

1. Börja med pajbotten. Blanda vetemjöl, rågmjöl, florsocker och kakao i en matberedare. Tillsätt smöret i bitar och kör ihop till en smulig deg
Stjärnanispannacotta med yuzugelé

Stjärnanispannacotta med yuzugelé

1. Lägg gelatinbladen till pannacottan i blöt i kallt vatten. 2. Häll grädde och socker i en kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna