Hembakad bröd är ju bara så gott. Brödet blev så gott och saftig. Överraskade barnen med lite nybakad efter att dom kommit hem från en lång dag i skolan
Eftersom vi bara är 2 i familjen som äter bröd till frukost än så länge så är det mest praktiskt att göra portionsbröd och sen frysa in så man kan ta fram nytt varje morgon och de här tekakorna är en favorit hemma hos oss
I söndags eftermiddag/kväll upptäckte jag att brödet i frysen var slut. Åh de är ju inte så roligt att köpa bröd i butiken på söndagar då de inte får leverans på helger så är de ofta väldigt dåligt utbud och torrt och ibland till och med mögligt
Grahamsbullar med russin. ca 20 st50 g smör eller margarin5 dl mjölk1 pkt jäst (50 g)1 msk salt2 dl russin1 l grahamsmjöl3-4 dl vetemjöl specialSmält matfettet i en kastrull
Knåda och forma den till två stora runda bröd. Havrebröd med äppelmos (2 bröd). Sätt in i ugnen i 180 grader till bröden fått fin färg, nått en innertemperatur på 98°C eller känns ihåliga när man knackar i botten. Havrebröd med äppelmos (2 bröd)
Igårkväll samlade jag och ett par vänner ihop korv, bröd, marshmallows, grill m. Pinnbröd såklart. Har vi inte alla fått grilla pinnbröd under en skolutflyckt som barn
Ljuvligt Vörtbröd. Till pensling av vörtbrödet. Viktigt att vätskan inte är varmare än kroppstempererat när man blandar med jästen (annars jäser inte brödet)
Ett överflöd av bananer resulterade i ett alldeles härligt bananbröd. Bananbröd (Originalrecept här). Blanda ner alla torra ingredienser i bananmoset, och häll smeten i en brödform