Konfektyr

Konfektyr

  • 8 Recept
Chocolate cake pops

Chocolate cake pops

Värm ugnen till 250* (200* varmluft). Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, siktad kakao och bakpulver
Bubbel, praliner och uppassning

Bubbel, praliner och uppassning

Idag är det min födelsedag och vad passar då bättre än att bjuda på lite hemgjorda chokladpraliner. I söndags när Berra kom hem från sin jobbresa i Tyskland hade han med sig champagne hem till sin halta fru och jag skojade om att jag skulle sippa bubbel och mumsa praliner med den svullna foten i högläge
Apelsin&Saffranspralin

Apelsin&Saffranspralin

Den här pralinen gjorde jag ur Jan Hedhs bok Choklad-mer av det goda. Det är ett lite mer avancerat recept men det tycker jag också är kul att göra ibland
Vit pralin med mörk tryffel

Vit pralin med mörk tryffel

När vi stod och gjorde mörk chokladtryffel så kom vi på att vi kunde använda lite av smeten i vita praliner
Praliner med pepparkakstryffel

Praliner med pepparkakstryffel

Nu känns det som en evighet sen ja skrev sist,men har inte mått så bra men nu börjar det kännas bättre så nu hoppas jag kunna visa det jag har hållt på med
Praliner

Praliner

Praliner i olika former. Gjorda på mjölkchoklad o fyllda med nougat. Riktigt roligt att de blev så fina o goda blev de (enligt testpatrull på jobbet
Kolafyllda praliner

Kolafyllda praliner

Bryt cholkaden i mindre bitar och smält i ett vattenbad på spisen eller i micron. Fyll ischokladformarna med den smälta chokladen och vänd dem därefter upp och ner så att det mesta av chokladen rinner ur
Hallontryffel

Hallontryffel

Här serveras tryffeln som dessert ihop med nutellasemifreddo. Wow, vilken fantastiskt enkel tryffel. Och för att inte prata om god - underbar kombo av choklad och hallon