Idag är det min födelsedag och vad passar då bättre än att bjuda på lite hemgjorda chokladpraliner. I söndags när Berra kom hem från sin jobbresa i Tyskland hade han med sig champagne hem till sin halta fru och jag skojade om att jag skulle sippa bubbel och mumsa praliner med den svullna foten i högläge
Den här pralinen gjorde jag ur Jan Hedhs bok Choklad-mer av det goda. Det är ett lite mer avancerat recept men det tycker jag också är kul att göra ibland
Nu känns det som en evighet sen ja skrev sist,men har inte mått så bra men nu börjar det kännas bättre så nu hoppas jag kunna visa det jag har hållt på med
Bryt cholkaden i mindre bitar och smält i ett vattenbad på spisen eller i micron. Fyll ischokladformarna med den smälta chokladen och vänd dem därefter upp och ner så att det mesta av chokladen rinner ur
Här serveras tryffeln som dessert ihop med nutellasemifreddo. Wow, vilken fantastiskt enkel tryffel. Och för att inte prata om god - underbar kombo av choklad och hallon