I ett nummer av Gourmet fann jag inspiration till det smakfulla upplägget av denna rätt. Den är en perfekt start till en bjudmiddag då den kräver minimal förberedelse och inte tar mer än 5-10 min att lägga upp (precis lagom så man kan umgås med sina vänner istället för att röra kvadrilliontals outtalbara ingredienser till en gryta som ingen förstår sig på ändå)
Plankor lånade jag av mamma och pappa. Plankor hittar man i välsorterade köksbutiker eller på nätet. (Allt mos kommer inte att gå åt till två plankor - vi har sparat det som blev över till potatisbullar
Plankor går att köpa för några hundralappar i de flesta butiker som har kökstillbehör. I fredags gjorde vi Planka, det är inte speciellt avancerat att göra men det blir inte att man gör det speciellt ofta ändå, så det känns lite lyxigt när man väl gör det
Putsa kasslern och skär den i tunna skivor. Lägg dem omlott i en stor form med lock. Rör samman alla ingredienserna till marinaden, häll den över köttet och täck med lock