I min gamla hemkunskapsbok fanns ett fantastiskt recept på pitabröd. För ett tag sedan hittade jag receptet, jag hade tydligen skrivit ner det innan jag slängde läroboken
Steg nummer ett när jag bestämmer mig för att baka en tårta. baka tårtbotten. Man kan baka den flera dagar innan och frysa in den eller baka och fylla den samma dag den ska ätas
Som sagt, paj var det ja. Den här pajen åt jag första gången när min kompis Oscar (Flacken) fyllde 20 och bjöd på mat en härlig sommarkväll i juli för över två år sen
Ha bakat lite så att vi ska ha lite godbitar i frysen när vi nu ska ha semester. Detta är ett gammalt recept som jag tror va med i aftonbladet för några år sedan men det tål att upprepas
Igår bakade jag dessa supergoda Twixen och de var mycket smidigare att göra dessa än de twixkakor jag gjorde i pappersformar förra året (recept finns nedanför)
Först tänkte jag visa er mina tekakor jag gjorde häromdagen. Storlek bestämmer man själv (jag tryckte ut mina med en 10cm´s mått), man kan också baka 10 stycken stora kakor
Det här är mina favoritkakor och jag har lagt ut receptet här på bloggen tidigare. I helgen var några av mina nära vänner här hemma på Luciafika och då bjöd jag bland annat på de här kakorna
Nja oreos och oreos är det inte riktigt. Men en god kaka med god kräm emellan i alla fall. Skulle verkligen vilja göra ett recept på Oreos som blir riktigt likt men det är svårt att få till både hårdheten och sprödheten
Skala och tärna potatisen. Hacka och bryn löken i en gryta. Tillsätt vatten, buljong, tomatpuré, sambal oelek, potatistärningarna och körvel och koka upp
Dagens Lunch. Ingredienser. 3 dl röda eller gröna linser ( går bra att blanda )1 tärning grönsaksbuljong2 morötter1 gul lök2 klyftor vitlök1 dl solrosfrön2 st ägg0,5 dl vetemjöl eller 1,5 dl havregryn ( Jag använde 1 dl havregryn och 1-2 msk mjöl )1 liten röd chilli2 tsk sambal oelekCayenpepparPaprikapulverSalt och pepparSesamfrön till panering om man villOlja till stekning1
När det vankas kalas är det väldigt smidigt att baka i långpanna. Både praktiskt och enkelt. Planerar du att baka till Påsk och bjuda på fika kan jag rekommendera att baka en Tuppkaka i långpanna
Bakat eget bröd. Jag försöker baka eget bröd här hemma, men tycker faktiskt bäst om köpt rostbröd. När jag bakar bröd så blir det ofta lite grövre bröd till mannen, men eftersom han glömmer att ta upp brödet från frysen, äter han av mitt rostbröd och hans bröd ligger kvar i frysen