Anka

Anka

  • 4 Recept
Ankbröst med apelsinsås

Ankbröst med apelsinsås

Innan du steker ankbröst eller helsteker ankan gör du apelsinsåsen. När du skalat apelsinerna så skär du ut apelsinfileer att garnera till ankan och apelsinsåsen
Stekt ankbröst med sparris, bakade tomater och dillolja

Stekt ankbröst med sparris, bakade tomater och dillolja

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Ankbröst 900 gram ankbröst 1 krm salt 1 krm svartpeppar 0,5 msk olivolja 2 msk Mat & Bak smör Skysås 2 st schalottenlök 2 msk Mat & Bak smör 3 dl vitt vin 1 tsk vit balsamvinäger 3 dl vatten 2 msk kycklingfond 1 tsk strösocker 1 krm salt 1 krm svartpeppar Bakade tomater 8 st kvisttomat(er) 1 msk olivolja 2 krm flingsalt 1 krm svartpeppar Sparris 500 gram färsk sparris 1 tsk olivolja 1 krm flingsalt Dillolja 1 kruka(or) färsk dill 0,5 dl rapsolja 2 krm flingsalt Köp receptet
Ankbröst med apelsinsås

Ankbröst med apelsinsås

anka. Anka à l’orange. anka. 4 pers. 2 ankbröst, färska eller frysta ca 700 g. salt och peppar. Sätt på ugnen, 175 grader