1

1

  • 2 Recept
MIDDAG MED HÖSTTEMA - JORDÄRTSKOCKSSOPPA & PUMPAPAJ

MIDDAG MED HÖSTTEMA - JORDÄRTSKOCKSSOPPA & PUMPAPAJ

I går fyllde min dotter Ella 14 år. 1/2 kg jordärtskocka. 10 potatisar. 15-20, tills dess att potatis och skocka mjuknat. Focaccia(1st). 1/2 dl olivolja (jag använde timjansolja från Gunnarshög). 1 msk flingsalt. Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter. Vi var 16 stycken deltagande så besökarna hade alltså 16 stycken att välja på, men jag är övertygad om att vår var finast. 125 g smör. 1 äggula. 1 tsk malen kanel. 1 tsk malen ingefära. 1 krm salt. 1/2 kg jordärtskocka. 10 potatisar 2st schalottenlökar. Focaccia(1st). 1/2 dl olivolja (jag använde timjansolja från Gunnarshög). 1 msk flingsalt. 125 g smör. 1 äggula. 1 tsk malen kanel. 1 tsk malen ingefära. 1 krm salt