Gratäng med rostade grönsaker Det är väldigt gott att rosta sina grönsaker som man skall ha i gratängen. Smaken blir mer intensiv och ihop med västerbottenost mustig och god Lolos Matblogg
Currybulgur med blomkål och äpple Koka upp vatten, salt och bulgur. Sänk värmen och låt sjuda i 8–10 minuter eller enligt anvisningarna på förpackningen www.koket.se
Ugnsrostade grönsaker Sätt ugnen på 225°. Borsta morötterna och skala rödbetor och lök. Skär grönsaker i halvor och lägg dem på en plåt Arla
Färska rödbetor gratinerade med vitost Gör så här. Koka rödbetorna med skalet på i vatten tills de är mjuka, ca 20 min. Spola dem i kallt vatten och gnid av skalen Arla
Rostade rotfrukter med rödbetor Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatis, rödbetor, morot, kålrot och rotselleri. Skär i klyftor och stavar i liknande storlek receptfavoriter.se