Middagar

Middagar

  • 18 Recept
Gratäng med rostade grönsaker

Gratäng med rostade grönsaker

Det är väldigt gott att rosta sina grönsaker som man skall ha i gratängen. Smaken blir mer intensiv och ihop med västerbottenost mustig och god
Indonesisk gryta

Indonesisk gryta

Skär skinkan i strimlor. Skala och hacka lök och vitlök. Blanda soja, äppeljuice, curry, ingefära och vinäger i en skål
Fläskfilégryta med mango chutney

Fläskfilégryta med mango chutney

Vissa rätter gör sig verkligen inte på bild. Men jag vill ändå bjuda på detta recept för att det är så himla gott
Snabb & lätt fläskfilégryta

Snabb & lätt fläskfilégryta

Skiva köttet i mindre bita och stek. Häll på crème fraichen och champinjonerna och låt koka upp. Häll på soja, buljong, salt och peppar
Rostade rotfrukter med rödbetor

Rostade rotfrukter med rödbetor

Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatis, rödbetor, morot, kålrot och rotselleri. Skär i klyftor och stavar i liknande storlek
Ugnsrostade grönsaker

Ugnsrostade grönsaker

Sätt ugnen på 225°. Borsta morötterna och skala rödbetor och lök. Skär grönsaker i halvor och lägg dem på en plåt
Helstekt entrecote med bearnaisesås

Helstekt entrecote med bearnaisesås

Dela paprikor på hälften lägg på en plåt och vänd i olivolja, salt och peppar. Skala alla rotfrukter, och skär i grova bitar ca 2*2 cm
Fläskfilégryta med rosépeppar

Fläskfilégryta med rosépeppar

Efter att jag uppdaterat mina kryddor, skåp och kryddlådor så hittade jag min favorit. rosépeppar. Fick ett sånt sug efter just fläskfilé med krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge
Recept & mat

Recept & mat

1. Sätt ugnen på 200°. 2. Koka potatisen i lättsaltat vatten i en stor kastrull ca 20 min, tills den är mjuk
Falugryta med äpple

Falugryta med äpple

Klyfta löken tunt. Skär falukorven i bitar. Kärna ur och klyfta båda äpplen. Fräs löken mjuk i en gryta med olivoljan
Currybulgur med blomkål och äpple

Currybulgur med blomkål och äpple

Koka upp vatten, salt och bulgur. Sänk värmen och låt sjuda i 8–10 minuter eller enligt anvisningarna på förpackningen
Indonesisk gryta

Indonesisk gryta

Tillagning. 1. Skala eller ansa grönsaker och frukt. Skär allt i skivor eller tärningar, fläsket i strimlor