Mina favoriter

Mina favoriter

  • 13 Recept
Mina favoriter
Tunnbrödswrap, 5:2 diet

Tunnbrödswrap, 5:2 diet

Bildkälla. mabra. com. 1 port. Ingredienser. 1 st tunnbröd, ca 50 g. 4 msk lättkvarg. ½ st vitlöksklyfta. 50 g skivad, rökt kalkon
Kycklinggryta

Kycklinggryta

Efter att ha bott i Ystad de senaste veckorna börjar jag nu hitta in i mina nya rutiner, vilket är skönt då jag gärna käkar och tränar på samma tider varje dag
Nötytterfilé med gräddkokta rotsaker

Nötytterfilé med gräddkokta rotsaker

Hej på er allihop. Nu är jag hemma igen efter en helt underbar tripp till Italien. Jag måste erkänna att det inte kändes helt kul att komma hem till alla snödrivor som ligger kvar här hemma
Hamburgare tallrik. Under 550 kcal.

Hamburgare tallrik. Under 550 kcal.

Så kommer vi till. den berömda hamburgare tallriken. Som ni säkert har märkt så blandar jag alla. dieter och förespråkar ingen speciell diet annat än en sund och varierad kost
Tre nyanser av brunt

Tre nyanser av brunt

Så jag slog på måfå i mina gamla kokböcker och hittade tre husmansklassiker som jag tycker matchar vädret och det kolsvarta utanför köksfönstret
Korv Stroganoff

Korv Stroganoff

Korv Stroganoff - korvgryta bestående av strimlad falukorv med lök i tomat- och syrlig crème fraichesås med dijonsenap och vispgrädde

Dietistens carbonara

Ingredienser - 6 portioner. 500 g pasta. 200 g rökt skinka. 1 grön paprika. 1 gul lök. 150 g champinjoner. 2 msk olivolja

Lasagne på mitt sätt

I mina tidigare skrivjobb hade jag saknat det där kreativa och lekfulla. Innan jag startade den här bloggen hade jag några olika samarbeten där jag skrev om mat på ett ganska faktafokuserat sätt
Het kycklinggryta med krämig potatisgratäng

Het kycklinggryta med krämig potatisgratäng

Här har ni den självaste kryddblandningen jag slängde ihop lite snabbt, gott och starkt  Kryddan längst till vänster är en utav mina favoritkryddor som jag använder i nästan allting, ”pepparmix” heter den
Parmalindand fläskfilé med balsamsås

Parmalindand fläskfilé med balsamsås

Denna jättegoda rätt lagade maken igår och den får betyg 5. Ingredienser 4 portioner500 g fläskfilé5-6 soltorkade tomater1/2 kruka basilika50 g färsk parmesansalt och peppar1 pressad vitlöksklyfta4 skivor parmaskina smör/olivoljaBalsamsås2 dl grädde2 msk balsamvinäger1 msk kycklingfond2 pressade vitlöksklyftorsalt och pepparGör så här