Rostbiff

Rostbiff

  • 4 Recept
Tjälknöl II

Tjälknöl II

Lägg det frysta köttet otinat i en eldfast form och ställ det i nedre delen av 100° varm ugn ca 2-3 timmar så att köttet tinar
Hemmagjord rostbiff med potatissallad

Hemmagjord rostbiff med potatissallad

Huruvida det hamnar rostbiff och potatissallad på tallrikarna låter vi vara osagt, men det är i alla fall just det vi bjuder er på idag
Rostbiff

Rostbiff

Rostbiff är en favorit som är lika god att serveras kall som varm. 10 portioner rostbiff. 1,5 kg rostbiff (2-2,5 kg funkar också). Eventuellt stektråd om köttbiten är ojämn i storleken 10 portioner rostbiff. 1,5 kg rostbiff (2-2,5 kg funkar också)
Perfekt stekt rostbiff i ugn

Perfekt stekt rostbiff i ugn

Det är enkelt att få till sin egna perfekta rostbiff. Såhär gör jag rostbiffen. 1 kg ekologisk rostbiff (eller fransyska)Gnid in olivolja, flingsalt, nymalen svartpeppar och chiliflakes runtom. Lägg rostbiffen i en ugnsfast form (jag använde min le creuset-gryta som vanligt) och stick in en köttermometer och låt köttet steka i 125 grader varm ugn (längst ner) tills termometern visar 62 grader. Innertemp för rostbiff55°C