Vegan Kalorikul: Bakverk & efterrätter

Vegansk Glutenfri Pumpapaj

Här har vi min favorit bland pumpapajerna, botten bygger på mitt recept på glutenfria crackers. Hemligheten att få den perfekta konsistensten på fyllningen ska pajen vila i minst 6 timmar i kylen (gärna under natten), därför ska den göra dagen innan den ska serveras

Kondenserad vegmjölk

Fick lite förfrågningar på hur man gör kondenserad mjölk till bakverk, efterrätter samt glass. Här är mitt recept

Vegansk rabarber- och hallonglass

Hej Lsklingar. Innan jag drog till Kattalonijen och vältrade mig i musik och fin mat så gjorde jag den här glassen, bestående av rabarber från Hästveda och hallon från ICA
Ekologiskt vegan"smör"

Ekologiskt vegan"smör"

Idag har jag äntligen provat att göra vegan"smör". Häll i övriga ingredienser och ställ skålen i ett iskallt vattenbad och vispa till vegansmöret antar fast form
Vegansk kolapaj med karamellmandlar

Vegansk kolapaj med karamellmandlar

Hittade ett trevligt recept på kolapaj i en broschyr från Norrmejerier och veganiserade genast. Gott blev det, särskilt med toppingen av brända mandlar med flingsalt…
Enkel lemon curd, vegan

Enkel lemon curd, vegan

50 g smör (mjölkfritt om du vill ha det vegan). 50 g smör (mjölkfritt om du vill ha det vegan). En mycket enkel lemon kurd, äggfri och tar bara några minuter att göra

Vit kladdkaka med citron (vegan)

En liten annorlunda version av den vanliga kladdkakan. Ingredienser. 150 g mjölkfritt margarin. saft av 1 citron
Veganska kärleksmums

Veganska kärleksmums

Till botten. Smält smöret. Rör ihop mjöl, socker, bakpulver, kakao och vaniljsocker. Vispa med elvisp ner smör, havregrädde och havremjölk
Vegan Morotskaka

Vegan Morotskaka

En morotskaka till veganer uppskattas nog alltid, och till alla andra också för den delen. Denna kaka blir precis lika saftig och god som orginalet